Brödvågen kan starta – Valnötsbröd

Snart kommer den stora brödvågen. En jakt efter ett bröd som är hälsosamt, gott, enkelt att baka, och förhoppningsvis prisvärt. Ett provbak av Valnötsbröd från ”Vår kokbok” får utgöra startskottet.

img_1473.jpg

Inte provsmakat än men lite om baket:

De mängder mjöl angivet nedan gjorde brödet extremt kladdigt vid utbaket. Skulle behövt tillföra mer mjöl vid bearbetningen. Börjar med 37°C vatten och att lösa jästen. Därefter blandas alla torra ingredienser i. Krossade valnötter slängs i och rörs om på slutet efter degen bearbetats jämn. 1 h jäsning – utbak och placering i form – 1h jäsning – 40 min på 200°C långt nere i ugnen.

Återstår att se hur det smakar.

Valnötsbröd

Uppdatering: Det smakade gott. Bra crunch från valnötterna som kamouflerade sig bra i brödet.

Titel: Valnötsbröd
Vår kokbok s 638
Mängd 2 limpor 1.23 kg
Pris: 19 kr/limpa 31 kr/kg
Ingredienser Antal Enhet Pris
Brödjäst 25 g 1 kr
Vatten 5 dl 0 kr
Olivolja dl 0.5 dl 6 kr
Salt 2 tsk 0 kr
Dinkelsikt 5 dl 8 kr
Rågsikt 6.5 dl 5 kr
Valnötter 100 g 18 kr
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s